Retur

Dacă esti nemulţumit de produsele cumpărate de pe bykeservice.com şi vrei să renunți la ele, poți să aplici pentru procedura de retur a produselor în maxim 14 zile de la recepţia acestora. Produsele pot fi returnate numai pe baza completării și trimiterii unui formular de retur pe contact@bykeservice.com sau direct în magazinul Byke Service din Cluj-Napoca, str. Henri Barbusse, nr.94.

Conform OUG 34/2014, „Consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanță fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele de transport cu returnarea produselor și eventuale comisioane bancare după caz”. Contravaloarea produsului returnat se va restitui cumpărătorului în termen de 14 zile de la data primirii produsului în mod intact, integral, sigilat și neutilizat (inclusiv eventualele cadouri, bonusuri), dacă dreptul de retragere s-a efectuat în termen.

Fără a aduce atingere art.10 din OUG 34/2014, perioada de retragere menționată la alin. precedent expiră în termen de 14 zile de la: „ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor”.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului. Renunţarea la cumpărare în termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele comandate online şi livrate prin curier.

Produsele rezervate online ce au ca modalitate de livrare: „ridicare de la magazin” și care sunt achitate la punctul de desfacere cu amănuntul, nu beneficiază de retur. Acestea au posibilitatea de a fi verificate și de a li se testa funcționalitatea la recepție, fiind asigurată “prezența fizică simultană a profesionistului și a consumatorului”, potrivit legii.

Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre componentele achiziţionate de pe bykeservice.com şi cele deţinute sau achiziţionate de la alţi comercianţi, precum şi erorile cumpărătorilor în alegerea sau identificarea produselor corespunzătoare nu fac obiectul responsabilităţii Byke Service SRL și nu pot fi returnate decât în condiții de garanție.

 

Extras din  Drepturi ale consumatorilor – ANPC

„Bunurile nu prezintă defecte dar doriți să le returnați? Adesea cumpărăm bunuri din impuls, apoi constatăm că au o mărime sau o culoare nepotrivită, realizând greșeala făcută acasă. Sau poate ați cumpărat ceva pentru un membru al familiei și acestuia nu i-a placut. Care sunt drepturile dumneavoastră în această situație?

 • În cazul în care un produs nu este defect, vânzătorul nu are obligația legală să vi-l schimbe sau să vă rambursezebanii.
 • Totuși, unii vânzători pot avea o abordare determinată de politica lor comercială și v-ar putea permite returnarea bunurilor nefolosite în cadrul unei perioade limită de timp(aceasta poate varia de la magazin la magazin).
 • Veți fi rugat să prezentați bonul de plată, iar bunurile să fie în aceeași condiție ca atunci când le-ați cumpărat.
 • Nu uitați, magazinul nu este obligat să vă primească bunurile înapoi și este important să prezentați cazul într-unmod politicos.”

Dreptul de renunţare la cumpărare nu se aplică în cazul persoanelor juridice.

Costurile de retur şi transport curier pentru produsul în cazul căruia cumpărătorul renunţă la achiziţionarea produsului în termen de 14 zile de la recepţia produsului, vor fi suportate de către cumpărător. Rambursarea sumelor se va face în cel mult 14 de zile de la data cererii scrise de către consumator, în contul bancar indicat de consumator.

Înainte de completarea cererii de retur și trimiterea produselor, te rugăm să citești cu atenție condițiile POLITICII DE RETUR de mai jos.

POLITICA DE RETUR:

 1. Politica de retur prezentată mai jos se referă exclusiv la produsele comandate online și livrate prin curier. Nu pot fi returnate produsele achiziționate direct din magazinul Byke Service, acesta putând face cel mult obiectul garanției.
 2. Este recomandat ca produsele să fie returnate în ambalajul original. Acestea trebuie să fie în aceeași stare în care au fost recepționate. Nu pot face obiectul returului produsele care prezintă urme de utilizare, care nu au toate accesoriile și etichetele intacte și nici cele care nu sunt prezentate împreuna cu toate documentele care le-au însoțit: factura (se va prezenta în copie), chitanța de la curier (se va prezenta în copie), certificat de garanție, manual de utilizare (dacă există). 
 3. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, urme de folosire excesivă sau intervenții neautorizate, astfel încât obiectul nu mai poate fi adus la conformitatea inițială prin reparare și scăderea contravalorii. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă lovituri, ciobiri, zgârieturi sau alte deficiențe de natură externă nesemnalate ca fiind defecte estetice în primele 48 de ore de la recepționarea produsului, în scris, împreună cu poze la adresa de e-mail contact@bykeservice.com
 4. Dreptul de retur se pierde și dacă produsul a fost întreținut defectuos sau a suferit intervenția unor persoane neautorizate (spre exemplu alte ateliere de service) sau dacă produsul a fost folosit în alte scopuri decât cele pentru care a fost construit (de exemplu utilizarea în condiții extreme, de concurs, etc). NU se primesc produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator.
 5. În cazul în care una sau mai multe componente ale produsului prezintă urme de uzură, zgârieturi, lovituri sau alte deficiențe de natură externă, Byke Service își rezervă dreptul în condițiile legii de a accepta returul cu scăderea contravalorii respectivelor componente.
 6. Toate cheltuielile de transport vor fi suportate integral de către client, inclusiv în cazul neacceptării returului sau a înlocuirii produsului.
 7. În cazul în care returul îndeplinește condițiile, îți vom returna banii în contul specificat de tine în cererea de retur. Banii vor fi vizibili în contul tău în maxim 14 zile calendaristice de la acceptarea returului. Cheltuielile bancare legate de transferurile de bani, inclusiv pentru plata cu cardul sau plata în rate intră în sarcina clientului și vor fi scăzute din valoarea rambursului.
Scroll to Top